Na ochłodę i głód

Koktajle owocowe kuszą apetycznym wyglądem i aromatem, a przy tym są smaczne i proste do przygotowania. Dlatego podczas zajęć kulinarnych “Świetliczaki” uczyły się przygotowywać koktajl na bazie truskawek i maślanki. Owoce zostały umyte, pokrojone i zmiksowane blenderem – wszystkim spodobało się urządzenie rozdrabniające owoce i każdy chciał spróbować. Następnie do powstałego sosu należało wlać maślankę, wsypać cukier, pomieszać i gotowe! … no prawie, bo teraz nastąpiło najtrudniejsze zadanie – każdy uczeń musiał sam, posługując się chochelką, nalać do kubka koktajl – udało się znakomicie. Wszyscy chętnie pili przygotowany napój wiedząc, że koktajl nie tylko zaspokaja głód i pragnienie, ale też poprawia samopoczucie. Zajęcia odbyły się 5.VI. br. i brali w nich udział uczniowie z kl. I i II SP.

Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons.