Dzień muffina

30 marca to Światowy Dzień Muffinka – czyli ciastka w kształcie wysokiej babeczki z różnymi dodatkami zarówno słodkimi, jak i słonymi. Świetliczaki postanowiły uczcić to święto i przygotować pyszne babeczki. Z mąki pszennej, cukru wanilinowego, jajek, oleju i jogurtu naturalnego powstało ciasto, które zostało podzielone na dwie części. Do jednej trafiła pokrojona gorzka czekolada i przesiane kakao, do drugiej – pokrojone w kostkę jabłka wymieszane z przyprawą do szarlotki. Następnie ciasto trafiło do formy na muffinki i do piekarnika. Czas oczekiwania na gotowy wypiek dzieci spędziły rysując wymyślone przez siebie muffinki. Po 20 minutach czekoladowe i jabłkowe ciasteczka były gotowe. Zniknęły bardzo szybko z talerzy…
Zajęcia odbywały się 30.03 i 01.04 br. i przeznaczone zostały dla wszystkich chętnych dzieci.
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons.